Missä yöpyä Outokummussa?

By Marcus Mohr

heinäkuu 25, 2019

Outukumpu on Pohjois-Karjalassa sijaitseva noin 7000 asukkaan kaupunki. Pienestä koosta huolimatta, kaupungista löytyy monipuolisesti koettavaa kaikenikäisille vierailijoille. Paikallisiin nähtävyyksiin kuuluvat Vanha Kaivos, Lasten Kaivos -teemapuisto sekä erä- ja luontokeskus. Nämä kohteet tarjoavat elämyksiä sekä lapsiperheille kuin luontomatkailijoillekin. Vierailu kaupunkiin onnistuu helposti, sillä Outokummusta löytyy majoitustarjontaa jokaiseen makuun. Tarjolla on sekä perinteisiä hotellihuoneita että tunnelmallista mökkimajoitusta. Useimmat vaihtoehdot sijaitsevat kaupungin ydinkeskustassa hyvien kulkuyhteyksien välittömässä läheisyydessä.

Majoitus Outokummun ulkopuolella

Outokummussa vierailun voi helposti yhdistää esimerkiksi luontomatkailuun. Tällaisen mahdollisuuden tarjoaa muun muassa Särkiselän leirintäalue, joka sijaitsee vain viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Vierailijat voivat majoittua tunnelmallisissa hirsimökeissä ja alueella on myös kanoottivuokrausta. Outokummun lähellä on tarjolla muutenkin monipuolisesti mökkivuokrausta. Monet kohteet sijaitsevat luonnonkauniissa maisemissa ja usein myös järven tuntumassa. Esimerkiksi Karvosen lomamökit sijaitsevat puhdasvetisen Rikkaveden vesistön rannalla, josta on lyhyt matka myös erä- ja luontokeskukseen.

Majoituspalvelut Outokummun keskustassa

Kävelymatkan päässä Outokummun kaupungin keskustasta sijaitsee Kyykerin Kartano. Kyseessä on Bed & Breakfast -tyyppinen hotelli, josta on lyhyt matka Vanhalle Kaivokselle. Kartanossa on viihtyisä ja kodikas tunnelma. Vierailijoille on tarjolla kahden hengen huoneita ja lisämaksusta buffetaamiainen. Hotelli-ravintola Malmikumpu löytyy kaupungin keskustasta ja se tarjoaa monipuolisia palveluja. Majoitusvaihtoehtoina ovat perinteinen hotellihuone, perhehuone sekä sviitti. Malmikummusta löytyvät myös kokouspalvelut ja herkullinen burger-ravintola. Hotellin viihdeohjelmasta vastaa yökerho Tunneli ja sen yhteydessä sijaitseva karaokehuone.

Outukummun kaupungin keskustan tuntumassa vierailijat voivat majoittua myös Malmin majatalolla. Tarjolla on yhdeksän kahden hengen huoneita sekä yksi yhden hengen huone. Tällä hetkellä majatalolla vierailijoiden käytössä ovat yhteiset suihku- ja wc-tilat. Majoituksen vierestä löytyvät muun muassa Lasten Kaivos, frisbeegolfrata ja kaivosmuseo. Outukumpuun on helppo tulla vaikka omalla autolla, sillä kaupunki sijaitsee vilkkaan valtatie 9:n tuntumassa. Joensuuhun matkaa kertyy noin 45 kilometriä ja siellä ovat myös lähin lentokenttä ja rautatieasema.

About Marcus Mohr